Ga naar de inhoud
In beslag genomen

UEFA: regenboogvlaggen zijn wel welkom in stadion

Oranjefan met regenboogvlag wordt meegenomen

Regenboogvlaggen zijn wel welkom in het stadion tijdens de wedstrijd van Oranje vanavond. Dat heeft de UEFA laten weten, nadat er in de fanzone regenboogvlaggen in beslag werden genomen.

De Europese voetbalbond zegt nu dat zij niet verantwoordelijk was  voor de beveiliging in de fanzone, maar dat het een actie van de Hongaarse autoriteiten was.

In het stadion in Boedapest, waar de UEFA het voor het zeggen heeft, zijn de vlaggen gewoon welkom.

UEFA:
Lees ook:
UEFA: regenboogvlaggen zijn wel welkom in stadion

De UEFA stelt in een verklaring dat het de regenboogvlag niet beschouwt als een politiek symbool en dat ze dat eerder ook aan de Hongaarse voetbalbond heeft laten weten. 

Equal Game

"In overeenstemming met de Equal Game-campagne van de UEFA, die gericht is op het bestrijden van elke vorm van discriminatie, ook tegen de LGBTQI+-gemeenschap, zullen dergelijke vlaggen worden toegestaan in de stadions", zegt de UEFA.

"De UEFA wil duidelijk maken dat zij geen regenboogkleurige symbolen heeft verbannen uit de fanzone in Boedapest en dat de fanzone onder de verantwoordelijkheid van de lokale autoriteiten valt. De UEFA zou zo'n symbool zeer welkom heten in de fanzone."