Kijken zonder afstand

Het mag weer: het Nederlands elftal op groot scherm op terras en in de kroeg

27 juni 2021 07:26
Sommige Oranjesupporters keken de wedstrijd Nederland - Oekraïne in België, daar waren grote schermen op het terras al toegestaan. Beeld © ANP

Grote schermen zijn weer toegestaan op terrassen en in kroegen. Ook mogen Oranjefans de wedstrijd van het Nederlands elftal vanavond tegen Tsjechië kijken zonder anderhalve meter afstand te houden, als ze een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.

Horecagelegenheden mogen weer sportwedstrijden uitzenden op grote schermen, en daar maken ze vandaag dan ook gretig gebruik van. Veel cafés en restaurants hangen schermen op voor de achtste EK-finale die om 18.00 uur wordt gespeeld.

De schermen mogen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg, de Oranjesupporters moeten anderhalve meter afstand houden en op hun stoel blijven zitten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boedapest kleurt oranje, met hier en daar een regenboog

Voetbal zonder afstand houden

Bij restaurant en evenementenlocatie Strandzuid in Amsterdam zijn 1500 mensen welkom. In één gedeelte van de gelegenheid kunnen tachtig mensen op anderhalve meter afstand van elkaar zittend naar de wedstrijd kijken.

De overige Oranjefans mogen in een ander gedeelte genieten van het duel zonder afstand te houden. Deze mensen moeten een coronatoegangsbewijs laten zien. Dat kan een bewijs van een negatieve testuitslag of een bewijs van volledige vaccinatie zijn. De mensen met en zonder toegangsbewijs blijven van elkaar gescheiden door onder meer een muur.

Oranjesupporters veroveren Boedapest: '15 uur in de auto gezeten'

De wedstrijd van het Nederlands elftstal wordt gespeeld in Boedapest. Daar komen vandaag veel Oranjefans aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore