Zomerse waarden

Van alles wat: zon, temperaturen tot 28 graden, maar houd paraplu bij de hand

25 juni 2021 11:33 Aangepast: 25 juni 2021 11:51
Zomer in de stad. Terras aan het water in Amsterdam Beeld © ANP / Sabine Joosten

Een beetje van dit, een beetje van dat, een beetje van zus en een beetje zo, zong Vulcano al in de jaren 80. Een tekst die de weersverwachting voor de komende dagen perfect weergeeft.

Zonliefhebbers kunnen de komende week aan hun trekken komen, maar een regenjas in de tas is geen overbodige luxe. Want we krijgen van alles wat. "Ja, een mix, anders kan ik het niet noemen", zegt Martijn Dorrestein van Buienradar over het weer van de komende tijd.

Morgen warmer

"Vandaag begint met zon, maar vanmiddag wordt het al bewolkt en vallen er buien." En qua temperatuur is het volgens de meteoroloog ook al niet zo geweldig, die blijft zo rond de 20 graden hangen. "Aan de kust is het ronduit fris. Het oosten heeft vandaag de meeste zon."

Morgen trekken er de hele dag buien over, en dat kan in het oosten ook nog eens gepaard gaan met onweer. Het goede nieuws: het wordt warmer, en er is ook plek voor de zon. Gemiddeld wordt het een graad of 23, en in Limburg kan de temperatuur met 25 graden zelfs zomerse waarden aannemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Het zou toch droog blijven? Weer-apps van slag door felle lokale buien

28 graden in Limburg

Ook zondag kunnen er buien vallen, maar die zijn minder heftig dan de dag ervoor. Het wordt volgens Dorrestein 'best een warme dag'. In het noordwesten is het zo'n 22 graden, en in Limburg kan het zelfs 28 graden worden.

De dagen erna blijven wisselvallig, en de temperaturen gaan naar beneden. Maandag wordt met 26 graden gemiddeld nog een lekkere dag, maar ook dan zul je rekening moeten houden met buien.

Dinsdag gaat de temperatuur omlaag naar zo'n 21 graden gemiddeld, valt er zo nu en dan een bui en wisselen zon en bewolking elkaar af. En dat blijft ook voor de rest van de week het beeld. 'Saai weer', aldus Dorrestein, die voor het eind van de week wat drogere perioden verwacht. 

Bekijk ook: Waarom het nooit heel veel warmer wordt dan 40 graden

Hoe heet zou het bij ons kunnen worden? Weervrouw Nicolien van Buienradar vertelt je waarom rond de 40 graden de rek er wel uit is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore