Verstopt in bagage

Nederlander (65) in rolstoel gepakt met bijna 10 kilo cocaïne in Suriname

25 juni 2021 02:11 Aangepast: 25 juni 2021 02:27
Beeld ter illustratie, dit is niet de verdachte. Beeld © ANP

Een 65-jarige Nederlander is op een Surinaams vliegveld gesnapt met bijna 10 kilo cocaïne. De man, die in een rolstoel zat, probeerde de drugs vanuit Suriname naar Nederland te smokkelen. Een speciaal antidrugsteam ontdekte de drugs in de bagage van de man.

De douane kwam de drugs op het spoor toen de bagage van de man gescand werd. De 65-jarige Nederlander had 9,5 kilo cocaïne bij zich, vertelde het hoofd van de Surinaamse politie, Judith Dragtenstein, aan persbureau ANP.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marine schiet vanuit helikopter op drugstransport Caribische Zee – met succes

De drugs zaten in zijn handbagage verstopt tussen zakjes melkpoeder, oerdi (een erwtensoort) en agar agar-poeder, een soort gelatine.

Tweede keer

Volgens Dragtenstein was het de tweede keer dat deze man heeft geprobeerd drugs naar Nederland te smokkelen. Hij is daar eerder voor veroordeeld, maar de politie kon niet zeggen welke straf hij daarvoor kreeg.

Bekijk ook: zo rolden agenten 25 drugslocaties op bij grote politieactie

Begin deze maand werden in Nederland alleen al 49 mensen opgepakt na een grote politieactie in zestien landen. Agenten konden meelezen met cryptotelefoons en kwamen de criminelen zo op het spoor.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore