Bedrijventerrein Almere

600.000 xtc-pillen gevonden in verborgen ruimte vrachtwagen

24 juni 2021 18:19 Aangepast: 24 juni 2021 20:38
De drugs bleken achter getimmerde planken te zijn verstopt. Beeld © Politie

De politie heeft 600.000 xtc-pillen gevonden in een verborgen ruimte van een vrachtwagen. De drugs werden gevonden op een bedrijventerrein in Almere. Vijf mensen zijn aangehouden, onder wie de chauffeur van de vrachtwagen.

De politie vond de pillen nadat een voertuig bij een controle een zogenoemde 'hit' had opgeleverd met een ander voertuig. Dat leidde naar een vrachtwagen op het bedrijventerrein. De politie besloot de wagen te controleren.

"De chauffeur deed de laadruimte voor ons open en ik keek in een lege oplegger", zegt een woordvoerder van de politie.

Vijf mensen aangehouden

De drugs bleken achter getimmerde planken te zijn verstopt. "Ik zag dat het kopschot er afwijkend uitzag. We hebben de binnenkant en de buitenklant aan de voorkant van het laadgedeelte opgemeten en toen bleek dat er tien centimeter aan ruimte tussen zat. Toen ik de planken loswrikte en er een plank los kwam, rolden de pillen naar m'n oren."

Naast de chauffeur zijn nog drie personen aangehouden die in het busje zaten. Ook is een persoon in Zwolle aangehouden. De waarde van een xtc-pil ligt tussen de 3 en 5 euro per stuk.

"Toen ik de planken loswrikte en er een plank los kwam, rolden de pillen naar m'n oren." "Toen ik de planken loswrikte en er een plank los kwam, rolden de pillen naar m'n oren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore