Reacties zijn wisselend

Lidl lanceert kledinglijn André Hazes: 'Ik zie mezelf er niet in lopen'

24 juni 2021 14:48 Aangepast: 24 juni 2021 14:56
Rond de kledinglijn komt ook een commercial.

Supermarktketen Lidl lanceert een opvallend product: een André Hazes-kledinglijn. Vanaf 30 juni liggen de sokken, slippers en badhanddoeken, waarop het silhouet van de volkszanger pronkt, in de winkels. Hazes-imitator René van Beeten staat nog niet te springen.

Zeventien jaar na zijn overlijden is Hazes senior nog altijd razend populair. En commercieel interessant, zo blijkt. Na een boek, film, musical, komt Lidl nu met een ware kledinglijn van de volkszanger.

Van het volk

De lijn is samen met Rachel Hazes - weduwe van de volkszanger- uitgebracht. "Rachel heeft ons zelf benaderd met dit idee. En wij waren meteen enthousiast", zegt een woordvoerder van de supermarkt.

"Hazes en Lidl passen bij elkaar. Hazes is een man van het volk en dat zijn wij als Lidl ook. Hazes-fans komen ook naar onze winkels."

De folder van de Lidl De folder van de Lidl

Badhanddoeken en vliegers

De badhanddoeken, vliegers en biertassen met de originele songteksten van Hazes liggen vanaf 30 juni in de 437 filialen. "Ook zijn er hoodies, broeken, shirts en heuse badjassen met het herkenbare silhouet", zegt de woordvoerder. 

Het is natuurlijk een slimme manier van geld verdienen. Want: alles rondom 's lands bekendste volkszanger staat immers garant voor succes. "Maar we doen dit vooral uit eerbetoon voor de volkszanger."

Op 30 juni is de zeventigste geboortedag van de volkszanger. "Daarom liggen vanaf dat moment de spullen in onze winkels."

Rene van Beeten Rene van Beeten

Levendiger dan ooit

Hazes is na zijn dood levendiger dan ooit, zegt René van Beeten. De Hazes-imitator treedt sinds 1999 op. "Ik zing op bedrijfsfeesten, verjaardagen en studentenfeesten. Overal willen ze zijn nummers horen. En overal worden ze volmondig meegezongen. Die man is echt een legende", zegt de Hazes-imitator.

Geld verdienen

Wat de Hazes-fan van de nieuwe kledinglijn vindt? "Ik moest wel een paar keer knipperen met mijn ogen toen ik de slippers en badjas zag", geeft Van Beeten toe.

"Natuurlijk willen bedrijven geld verdienen en wordt zijn populariteit daarvoor gebruikt. Maar ik zie het ook als een eer. En een bewijs dat André nog zo razend populair is. En terecht. Zijn nummers blijven je raken."

Heb alles al

Of Van Beeten voor de plaatselijke Lidl gaat liggen om een Hazes-badjas of hoed te bemachtigen? "Dat denk ik niet. Ik zie mezelf er niet echt in lopen." Bovendien: "Ik heb zelf al een hele verzameling leren jassen en hoeden voor mijn optredens. Heel mooie spullen en geloof me: die spullen zijn duurder dan de artikelen die de Lidl heeft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rachel Hazes: 'Gaat hartstikke goed tussen mij, André en Sarah'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore