In Bunschoten

Man (34) verdacht van misbruiken kinderen onder kerktijd

21 juni 2021 21:18 Aangepast: 21 juni 2021 21:32
Beeld © iStock

De politie heeft een 34-jarige man uit Bunschoten aangehouden die wordt verdacht van het seksueel misbruiken van zeven kinderen. In drie gevallen gaat het om kinderen die waren ondergebracht bij de speciale kinderopvang die tijdens kerkdiensten wordt georganiseerd en waar hij werkte als vrijwilliger.

De man zit sinds zijn aanhouding, eind december vorig jaar, in voorarrest. Hij werd aangehouden omdat hij werd verdacht van het misbruiken van twee minderjarige kinderen in de privésfeer.

Jongens en meisjes

Bij politieonderzoek kwamen meer zaken aan het licht, zegt het Openbaar Ministerie (OM). De man wordt nu verdacht van het misbruiken van zeven kinderen, allemaal jonger dan 12 jaar. Het gaat om jongens en meisjes.

Het misbruik onder kerktijd zou zich vorig najaar hebben afgespeeld. Het politieonderzoek is intussen afgerond. Daaruit is niet gebleken dat er meer kinderen het slachtoffer zijn geworden.

Verdachte voor de rechter

Volgens het OM zijn de ouders van de slachtoffertjes in een vroeg stadium op de hoogte gebracht. Vandaag verscheen de verdachte in Utrecht voor het eerst voor de rechter. De rechtszaak wordt in september voortgezet.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore