Verdronken bij zwemmen

Lichamen in Waal waarschijnlijk van vermiste Duitse meisjes

21 juni 2021 18:52 Aangepast: 22 juni 2021 09:58
De Waal bij Rossum (archieffoto). Beeld © ANP

De omschrijving van de twee lichamen die gisteren en vrijdag in de Waal zijn gevonden, komen overeen met die van twee Duitse meisjes van 13 en 14 jaar die vorige week vermist raakten toen ze bij Duisburg gingen zwemmen in de Rijn. Dat meldt de Duitse politie. De families van de meisjes zijn op de hoogte gesteld.

Volgens de Duitse politie moet DNA-onderzoek definitief uitsluitsel geven over de identiteit. De resultaten daarvan worden de komende dagen verwacht. Maar een politiewoordvoerder zegt tegen de Duitse krant Bild dat er feitelijk geen twijfel over bestaat: kledingstukken en sieraden zouden door de nabestaanden zijn herkend.

De Nederlandse politie kon vandaag nog niets zeggen over de identiteit van de twee lichamen. Zondag spoelde een lichaam aan bij Gendt in de Betuwe en vrijdag werd een dode gevonden in de rivier bij Rossum.

Door stroming overvallen

Drie Duitse meisjes zwommen woensdag bij Duisburg in de Rijn. Plotseling werden ze door de stroming onder water getrokken. Eén meisje werd weliswaar uit het water gehaald, maar overleed later. Van de twee andere meisjes is geen spoor meer gevonden.

De Duitse autoriteiten denken dat de lichamen van de twee meisjes meegevoerd zijn door de stroming in de rivier. Rijkswaterstaat waarschuwt elke zomer voor de gevaren van zwemmen in de grote rivieren. De stroming is daar veel te sterk en schepen kunnen zwemmers meezuigen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore