Ga naar de inhoud
Morgen weer genieten

We moeten even door weerdipje heen: na regen komt zonneschijn

Beeld © ANP

We hebben een tijdje van veel zon en warme dagen mogen genieten, maar vandaag is het grijs en vrij koud. Een tegenvaller, maar het goede nieuws is dat dit waarschijnlijk de slechtste dag deze week is.

Vandaag ligt de temperatuur in het midden van het land op zo'n 17 graden, beduidend lager dan de afgelopen week toen temperaturen van rond de 30 graden werden gehaald.

Noodweer
Lees ook:
Noodweer richt ravage aan in delen van het land: gewonden en veel schade

De schommelingen zijn niet uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar, vertelt Buienradar-meteoroloog Marc de Jong. "Zomers in Nederland hebben vaak momenten dat het heel warm en droog is en daarna weer heel koel en nat."

Goede afwisseling

Daarbij kan de natuur deze regen goed gebruiken. De Jong: "Dit weer is beter voor de natuur dan die stortbuien van de afgelopen paar dagen. Doordat het de hele dag een beetje regent, krijgt het water de kans om in de grond te trekken."

Voorjaar
Lees ook:
Voorjaar en zomer van 2018 tot nu toe de droogste ooit gemeten

Voor de mooiweerliefhebbers niet getreurd: vanaf morgen zal het alweer iets droger worden, laat de zon zich zien en gaan de temperaturen beetje bij beetje omhoog.

"Afgelopen week zaten we ver boven het gemiddelde. Nu zitten we er redelijk onder. Maar in de tweede helft van de week gaan we weer naar dat gemiddelde toe met temperaturen zo rond de 21 graden en lekker veel zon."