Woede

Om 22:06 nog op het terras: boetes voor cafés in Den Bosch

21 juni 2021 10:21 Aangepast: 21 juni 2021 10:38
De Korte Putstraat in Den Bosch (archieffoto) Beeld © ANP

Woede bij café- en restauranteigenaren in de Korte Putstraat in Den Bosch. Dit weekend kregen vrijwel alle horecazaken in die straat een boete, omdat er na 22:00 uur nog gasten op het terras zaten.

Furieus zijn de Bossche horecabazen, meldt het Brabants Dagblad. Twee politieagenten zouden vrijdagavond om 22:06 filmpjes gemaakt hebben in de straat, omdat er nog gasten op de terrassen zaten.

Om 21:45 de rekening

Een dag later kwam de politie opnieuw langs, met de mededeling dat er een boete zou volgen. Tot ongeloof en woede van de café-eigenaren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bijna alles kan weer: de aangekondigde versoepelingen op een rij

"Mensen horen die versoepelingen en vergeten dan even dat die pas op zaterdag 26 juni ingaan. Bij ons krijgen de mensen uiterlijk kwart voor tien de rekening. Helaas zijn dan niet alle terrassen precies om tien uur al leeg", zegt een van de ondernemers tegen het Brabants Dagblad.

Een borreltje op

"Al onze gasten hadden de rekening gekregen. Maar we zitten in een smal straatje, het duurt gewoon even voordat die leeg is", zegt een andere kroegeigenaar tegen de krant. "En als mensen een borreltje op hebben, krijg je ze vaak wat lastiger naar huis."

De politie kon vanochtend nog niet zeggen hoeveel horecazaken een boete hebben gekregen. Hoe hoog die boete is, is ook nog niet bekend. Maar het kan flink in de papieren lopen: de maximale boete voor horecazaken die de coronaregels overtreden, is 4000 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore