Dure appartementen en hotels

Beruchte Nederlandse 'nepvoetballer' opgepakt in Colombia

19 juni 2021 17:19
De voetballer.

De Nederlandse nepvoetballer Bernio Jordan Enzo V. is aangehouden in Colombia. Hij maakte daar gebruik van dure hotels, appartementen, boten en restaurants, maar betaalde de rekeningen niet.

Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo wordt hij uitgeleverd aan of uitgezet naar Nederland. De man deed in het Colombiaanse Santa Marta en Barranquilla alsof hij de rekeningen wel had betaald door op zijn mobiel elektronische overboekingen te laten zien.

Cash

Die zouden wat langer duren omdat het om internationale overboekingen ging, zei hij. De 'elektronische betaling' liep volgens El Tiempo uit de hand toen vier prostituees meteen cash eisten en bij hem bleven tot de politie kwam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse 'nepvoetballer' ontsnapt uit gevangenis

Tijdens de hechtenis deed zich nog een betalingsprobleem voor. Twee advocaten ontdekten dat ze geen vooruitbetaling voor hun diensten hadden ontvangen. Ze weigerden eten voor hun cliënt te kopen, maar het geld is door de migratiedienst voorgeschoten.

Berucht

V. is al langere tijd berucht. Hij is een amateurvoetballer uit Brabant die de wereld introk om zich als prof te verhuren. Zijn verhaal begon toen hij de opmerkelijke overstap van de Nederlandse Derde Klasse amateurs naar het profvoetbal in Transnistrië maakte.

Hij kreeg korte tijd contracten bij clubs in onder andere Zuid Afrika en Chili terwijl hij helemaal geen profvoetballer was. Hij vertrok ook bij de clubs zonder speelminuten.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

In Denemarken liep hij tegen de lamp. Eind 2019 kwam hij bij het Deense Viborg FF terecht. Daar werd al snel duidelijk dat er iets niet helemaal klopte aan de Nederlander.  Hij werd snel van het trainingsveld gehaald wegens een gebrek aan voetbalcapaciteiten en werd uiteindelijk opgepakt.

Schuldig

Hij bekende voor de Deense rechtbank schuldig te zijn aan fraude.  De vraag van de rechter was of V. een oplichter of een profvoetballer was. De zogenaamde voetballer gaf toe dat eerste te zijn. Hem werd daarom een boete opgelegd van tweeduizend euro. Daarnaast bleef hij nog vast zitten vanwege geweld tegen zijn ex-vriendin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oplichter injecteert 92-jarige Britse voor 175 euro met nepvaccin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore