Nieuw gebit

'Zoek de verschillen': Wielrenner Fabio Jakobsen kan weer lachen na horrorcrash

17 juni 2021 09:24 Aangepast: 17 juni 2021 10:22
Fabio Jakobsen is blij met zijn nieuwe gebit. Beeld © Instagram

"Ik ben enorm dankbaar voor al het werk dat erin is gestoken om mij mijn tanden terug te geven." Het zijn de woorden van wielrenner Fabio Jakobsen op Instagram. Hij verloor tien tanden bij een crash in de Ronde van Polen in augustus, maar straalt nu weer op de foto en kan er ook alweer grappen over maken: "Zoek de tien verschillen!"

Jakobsen bedankt de artsen die hem zijn nieuwe gebit gaven, 'en alle andere medische en tandheelkundige medewerkers voor de steun en het werk van de afgelopen 8 maanden'. "Jullie zijn allemaal geweldig geweest."

Crash in Ronde van Polen

Jakobsen raakte in augustus zwaargewond nadat hij na een zetje van Dylan Groenewegen crashte tijdens de Ronde van Polen. Hij onderging toen al een operatie van vijf uur.

Bekijk ook: Hoe kon wielrenner Jakobsen zo hard ten val komen?

Tijdens een sprint met Dylan Groenewegen ging het mis voor Fabio Jakobsen.

Hij kreeg toen 130 hechtingen in zijn gezicht, hield één tand over en stukken bot van zijn kaken braken af. Ploegmanager Patrick Lefevere vreesde zelfs even voor zijn leven.

NK dit weekend

Nu is Jakobsen terug in het peloton en fietst hij weer. Hij kan weer doelen stellen: "Eerst het nationaal kampioenschap dit weekend met een grote glimlach", schrijft hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeugdvriend gecrashte wielrenner Fabio Jakobsen: 'Angst zit er goed in'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore