Ga naar de inhoud
Drie gewonden

Stranddag eindigt met groepen vechtende jongeren in Zandvoort en Noordwijk

De politie was massaal aanwezig vanwege de 'vervelende groep waarin werd gevochten'. Beeld © ANP

Grote groepen jongeren hebben gisteravond problemen veroorzaakt op de stranden van Zandvoort en Noordwijk. De politie heeft in Zandvoort een 'vervelende groep' van zeker honderd jongeren uit elkaar gedreven. Drie mensen raakten gewond, één iemand is gearresteerd.

"Er zijn een aantal handgemenen geweest", vertelt een politiewoordvoerder over de situatie op het strand in Zandvoort. De groep jongeren is uit elkaar gedreven, een deel werd naar het station gestuurd.

Fles tegen hoofd

De relschoppers gooiden onder meer flessen naar de politie. Een vrouw kreeg een fles tegen haar hoofd en een van de andere twee gewonden is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Later op de avond werd het weer rustig op het strand, maar de politie bleef surveilleren om de situatie in de gaten te houden.

'Sfeer sloeg om'

Ook in Noordwijk was het onrustig. Volgens een politiewoordvoerder waren een paar honderd jongeren feest aan het vieren. "Er werd lachgas gebruikt, alcohol gedronken en op een gegeven moment sloeg de sfeer om."

Iedereen werd door de politie rond 23.00 uur naar huis gestuurd. Volgens omstanders zijn er twee mensen aangehouden, maar dat kon de woordvoerder nog niet bevestigen. Nadat iedereen was vertrokken keerde de rust weer op de boulevard en het strand van Noordwijk.

'Vies warm'

Het was gisteren tropisch warm met temperaturen tot wel 32 graden. Vandaag zal het kwik nog verder stijgen en wordt het 'vies warm', vertelde meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar

"Vanwege de vochtige, warme lucht wordt het drukkend warm en benauwd. En daarnaast krijgen we vanaf nu een paar flinke plaknachten."

Ook staan er voor vanavond flinke onweersbuien op het programma. "Met veel regenbuien, onweer en zelfs hagel."

Blauwalg
Lees ook:
Blauwalg en botulisme liggen op de loer: zwem alleen op goedgekeurde plekken