Man gereanimeerd

Man uit water gehaald in Eindhoven, duikers zochten naar kind

16 juni 2021 18:24 Aangepast: 16 juni 2021 18:54
Politie. Beeld © ANP

Nadat een man in het water bij het openluchtmuseum Het preHistorisch Dorp in Eindhoven in de problemen was gekomen, zochten duikers ongeveer twee uur lang naar een kind. Dat gebeurde nadat omstanders hadden verklaard dat de twee samen in het water terecht waren gekomen.

De man werd uit het water gehaald en gereanimeerd door een arts die toevallig in de buurt was. Daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Hij was toen aanspreekbaar.

Verklaring man

Volgens Omroep Brabant werd met zo'n vijftig mensen, onder wie leden van een duikteam, naar het kind gezocht. Maar dat werd niet gevonden. Nadat de man ook had verklaard dat hij alleen was, is de zoektocht gestaakt.

Wat precies is gebeurd, is onduidelijk. Ooggetuigen vertelden aan de hulpdiensten dat de man in een bootje zat en in het water viel. In dat bootje zou ook een kind hebben gezeten. Maar volgens het Eindhovens Dagblad werd hij onwel tijdens het zwemmen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore