Ga naar de inhoud
Ook onweer op komst

Het is tropisch vandaag, en het wordt nóg warmer

Het is tropisch warm vandaag. Beeld © ANP

Het wordt vandaag tropisch warm met temperaturen tot wel 32 graden. Mensen die niet goed tegen de hitte kunnen, zijn gewaarschuwd: het wordt nóg erger. "Morgen krijgen we fikse onweersbuien, met veel regen en zelfs hagel", zegt meteoroloog Maurice Middendorp.

Vandaag wordt het tropisch warm. In het zuidoosten kan het kwik de 32 graden aantikken, aan de kust is ietsje koeler: op de Wadden wordt het rond de 27 graden.

Drukkend warm

Vandaag is het al behoorlijk warm. "Maar morgen wordt het vies warm", zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. "Vanwege de vochtige, warme lucht wordt het morgen drukkend warm en benauwd. En daarnaast krijgen we vanaf vannacht een paar flinke plaknachten."

Ook staan er voor morgenavond flinke onweersbuien op het programma. "Met veel regenbuien, onweer en zelfs hagel", zegt Middendorp. 

Bekijk ook: Dit moet je doen bij onweer

01:49
Buiten en verrast door onweer? Dit is wat je wel en vooral niet moet doen

Wisselvalliger

Na morgen wordt het weer wat wisselvalliger. Middendorp: "Vrijdag is het nog broeierig warm. Zaterdag krijgen we een wat koelere dag. Maar zondag komt de warmte weer terug en gaan de temperaturen weer omhoog naar de lokaal 30 graden."

De kans op flinke onweersbuien blijft.  

Hitteprotocol

Rijkswaterstaat heeft vanaf 10 uur het hitteprotocol ingesteld en raadt weggebruikers aan om zich goed op de warmte voor te bereiden. Neem voldoende drinkwater mee en leg een paraplu in de auto, klinkt het waarschuwend.

Die laatste kan bij pech als parasol dienen.

Het
Lees ook:
Het is snikheet, ook voor huisdieren: zo bescherm je ze tegen de hitte