Coronacijfers

Aantal besmettingen blijft dalen, laagste aantal in negen maanden

15 juni 2021 15:03 Aangepast: 15 juni 2021 16:25
Een coronateststraat in Schiedam. Beeld © ANP

Opnieuw zijn er in een week tijd fors minder coronabesmettingen gemeld. Ook het aantal ziekenhuis- en ic-opnamen daalt. Dat blijkt uit de nieuwe weekcijfers van het RIVM.

De afgelopen week kwamen er 8981 nieuwe besmettingen bij, 38 procent minder dan de week ervoor. Toen waren er 14.397 nieuwe besmettingen, een daling van 30 procent ten opzichte van de week daarvoor.

1.674.628 

Er zijn nu sinds de eerste bevestigde coronabesmetting (in februari 2020) 1.674.628 besmettingen vastgesteld in Nederland.

Er werden deze week 232 mensen met covid opgenomen in het ziekenhuis. Ook dat is een flinke daling ten opzichte van vorige week: toen werden er 414 mensen opgenomen.

Intensive care

43 mensen belandden vorige week met de ziekte op de intensive care, ongeveer 6 per dag en 19 procent minder dan de week daarvoor, toen er 53 mensen met covid werden opgenomen op een intensive care. Het streven is dat dat er maximaal 3 per dag worden. Er werden 21 sterfgevallen gemeld.

Ook de reproductiegetallen duiden erop dat het de goede kant op gaat. Die getallen, gebaseerd op het aantal positieve testen, ziekenhuisopnamen en ic-opnamen, zijn onder de 1. Dat betekent dat 1 besmet persoon minder dan 1 ander besmet.

Inmiddels is meer dan de helft van alle volwassen Europeanen tenminste één keer gevaccineerd, blijkt uit cijfers van het European Centre for Disease Prevention and Control. In Nederland heeft volgens het centrum 55,1 procent de eerste prik gekregen, 28,7 procent is volledig gevaccineerd. Daarmee staat Nederland in Europa op plek 10.

Bekijk ook: Terug naar kantoor na corona? Dit kan een werkgever van je vragen

In Kijkers aan Z ging RTL Z in op wat een werkgever wel en niet van je mag vragen als de coronapandemie voorbij is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore