Vier doden

Oorzaak van dodelijk ongeluk bij Borger bekend, niemand vervolgd

15 juni 2021 12:30 Aangepast: 15 juni 2021 13:16
Beeld © COPYRIGHT ANP / PERSBUREAU METER

Eén van de automobilisten die op 30 mei om het leven kwam bij het Drentse Borger reed veel te snel. Hij knalde met hoge snelheid op een voorligger. Daardoor raakten beide auto's van de weg en raakten nog eens drie andere voertuigen betrokken. Dat blijkt uit politieonderzoek naar het ongeluk.

Bij het ongeluk op de N34 vielen vier doden, onder wie de automobilist die met hoge snelheid achterop zijn voorligger reed. Het ging om een 24-jarige man uit Dalen, een 69-jarige vrouw en een 72-jarige man uit Assen en een 48-jarige man uit Gramsbergen. Nog vijf anderen raakten zwaargewond.

Chaos

Het ongeluk zorgde voor veel chaos, diverse auto's lagen op hun kant en hulpdiensten waren massaal aanwezig. Met behulp van getuigenverklaringen, camerabeelden en sporenonderzoek is er duidelijk geworden wat er die zondag in Drenthe is gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffers van dodelijk ongeluk Borger: 24, 48, 69 en 72 jaar

De betrokkenen en nabestaanden zijn gistermiddag ingelicht over de uitkomsten van het politieonderzoek. Het Openbaar Ministerie stelt geen strafrechtelijke vervolging in.

Ooggetuige Nico zag het ongeluk bij Borger van dichtbij. Hij werd even daarvoor ingehaald door een veel te hard rijdende auto:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore