Ga naar de inhoud
Cold case

Zoekactie op Brabantse heide naar sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen

De politie is op de Strabrechtse Heide begonnen aan een zoekactie naar de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. De Strabrechtse Heide in de Brabantse gemeente Heeze-Leende wordt al sinds de jaren '90 genoemd als de plek waar Tanja mogelijk begraven zou liggen.

De politie zoekt op een concreet afgebakend gebied dat uit onderzoek naar voren is gekomen. De Strabrechtse Heide is heel uitgestrekt en het is ondoenlijk om de hele heide te onderzoeken.

"Deze plaats is beperkt en moeilijk toegankelijk. Met de beheerder zijn afspraken gemaakt over de zoekactie. Dit gaat in goed overleg en met de grootste zorgvuldigheid om flora en fauna zo weinig mogelijk aan te tasten en te verstoren", meldt de politie.

Vermist sinds 1993

De destijds 18-jarige studente verdween tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Op 4 september 1993 gaven haar ouders Tanja Groen als vermist op. Sindsdien is op meerdere plaatsen naar haar gezocht. Vorig jaar zochten onderzoekers nog tevergeefs naar stoffelijke resten in een graf op een Maastrichts kerkhof.

Niet bekend is hoe lang de nieuwe zoekactie gaat duren. Mogelijk dat dit enkele dagen in beslag neemt, meldt de politie.