O.a. ANWB en politie

Grote organisaties getroffen door landelijke telefoonstoring

15 juni 2021 09:34 Aangepast: 15 juni 2021 11:12
Archieffoto Beeld © iStock

Verschillende organisaties, waaronder de ANWB Wegenwacht en het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) en het Zeeuwse Adrz-ziekenhuis, zijn vanochtend getroffen door een landelijke telefoonstoring. Ook de rechtbanken schrijven op internet dat ze door een storing niet of minder goed bereikbaar zijn.

Andere instanties die zijn getroffen door de storing, zijn het Instituut Mijnbouwschade Groningen, het provinciehuis van Drenthe en gemeenten, waaronder Zwolle en Veenendaal.

De ANWB meldde eerder vandaag dat de Wegenwacht telefonisch onbereikbaar was door de storing. Gestrande automobilisten werd gevraagd hun pechmeldingen via de app of online te doen. Enige tijd later meldde de organisatie dat de storing voorbij was.

0900-8844

Vanochtend was ook het politienummer voor niet-spoedeisende zaken, 0900-8844, in delen van het land onbereikbaar. Dat probleem speelde in elk geval in de regio's Rotterdam, Utrecht, Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Ook die storing is inmiddels opgelost.

Op Allestoringen.nl worden problemen gemeld bij verschillende grote providers, maar de oorzaak is waarschijnlijk een storing bij T-Mobile, zegt het bedrijf tegen persbureau ANP. Volgens een woordvoerder zijn inkomende en uitgaande gesprekken daardoor niet mogelijk. Hoe groot de impact precies is, wordt nog uitgezocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore