Rieten dak

Voormalig hotel in Overijsselse Wanneperveen gaat in vlammen op

15 juni 2021 02:48 Aangepast: 15 juni 2021 05:57
Een deel van het pand is waarschijnlijk niet meer te redden. Beeld © ANP

In een voormalig hotel in het Overijsselse Wanneperveen is vannacht een grote brand uitgebroken. Het pand heeft een rieten dak en de vlammen sloegen naar buiten. Meerdere brandweerkorpsen bestreden het vuur, maar een deel van het gebouw viel niet meer te redden.

De brand brak even na middernacht uit. Volgens lokale media waren er toen naar schatting vijf mensen in het pand aanwezig. Waarschijnlijk gaat het om arbeidsmigranten die daar tijdelijk verbleven. Zij werden wakker van het brandalarm en konden op tijd naar buiten.

Veiling

Het pand, eerder bekend als de Blauwe Hand, was vorig jaar drie maanden open als Giethoorn2Stay. Daarna werden de deuren gesloten. Eind deze maand zou het pand geveild worden.

Brandweerkorpsen uit meerdere plaatsen bestrijden het vuur. Brandweerkorpsen uit meerdere plaatsen bestrijden het vuur.

Het gebouw heeft een rieten dak, wat het blussen lastig maakte. De brandweer werkte met man en macht om een naastgelegen woonboot met een rieten dak nat te houden, zodat het vuur niet over zou slaan.  

Veel rookontwikkeling

Een woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland zei vannacht dat er veel rook vrijkwam. Omwonenden werden daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Rond 04.00 uur was het vuur onder controle. Volgens de veiligheidsregio zal de brandweer nog enkele uren bezig zijn met nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore