Twee arrestaties

Motoragent Rotterdam belaagd door quadrijder: 'Aan verwondingen ontsnapt'

14 juni 2021 01:47 Aangepast: 14 juni 2021 01:49
Een motoragent in Rotterdam, ter illustratie. Beeld © ANP

Een Rotterdamse motoragent is gisteravond belaagd door twee mannen op een quad. "De rijervaring en het reactievermogen van de agent zorgden ervoor dat hij er zonder kleerscheuren vanaf kwam", vertelt een politiewoordvoerder. De 18-jarige bestuurder en 20-jarige bijrijder zijn gearresteerd.

De politieagent is volgens de woordvoerder 'aan verwondingen of erger' ontsnapt. Het incident gebeurde op de Goudse Rijweg in Rotterdam, waar de agent rond 19.40 uur een scooterrijder een wheely zag maken. Hij ging naast hem rijden en maande de scooter te stoppen.

Gevaarlijke manoeuvre

De quadrijder, die achter de scooter reed, haalde toen een gevaarlijke manoeuvre uit en ging tussen de scooter en de politiemotor rijden. De agent moest hard remmen om een ongeluk te voorkomen.

Even later haalde de bestuurder van de quad dezelfde stunt nog een keer uit. De scooterrijder wist ondertussen te ontkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fietser probeert controle avondklok te omzeilen, Kim filmt alles: 'Hilarisch'

Poging tot doodslag

De 18-jarige bestuurder van de quad is na een achtervolging op de Oudedijk aangehouden. Hij woont in Rotterdam en hem wordt poging tot mishandeling en doodslag ten laste gelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ook de bijrijder, een 20-jarige stadsgenoot, is aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore