Christian Eriksen

Denemarken verliest van Finland, 'de spelers zijn emotioneel uitgeput'

12 juni 2021 21:54 Aangepast: 12 juni 2021 22:41
De wedstrijd werd gespeeld in Kopenhagen. Beeld © AFP

Denemarken heeft op het EK op een emotionele avond in Kopenhagen met 0-1 van Finland verloren. De wedstrijd tussen de twee landen werd overschaduwd door het plots neervallen van de Deense voetballer Christian Eriksen.

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand stelde na de nederlaag dat zijn spelers er helemaal doorheen zaten. "Wat de spelers hebben gedaan, is ongelooflijk. Trotser kan ik niet zijn. De spelers zijn kapot en emotioneel uitgeput", zegt Hjulmand.

"We hadden twee opties: de wedstrijd vanavond afmaken of morgenmiddag. Maar iedereen wilde vandaag spelen. De spelers zeiden dat ze toch niet konden slapen en het beter was om het vanavond uit te spelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Christian Eriksen 'kan praten en ademt', wedstrijd toch uitgespeeld

De Finse aanvaller Joel Pohjanpalo maakte na een uur het enige doelpunt van de avond. Hij kopte raak op aangeven van Jere Uronen. Een kwartier voor tijd misten de Denen een penalty via Pierre-Emile Højbjerg.

Situatie stabiel

Vlak voor rust ging Eriksen zonder dat daar aanleiding voor was naar de grond. Toen stond het nog 0-0. Het spel werd direct stilgelegd en spelers gebaarden dat de verzorgers zo snel mogelijk het veld in moesten komen. Al snel kregen de verzorgers versterking van medisch personeel, dat Eriksen op het veld reanimeerde. Zijn situatie is nu stabiel. 

Donderdag komen de Denen weer in actie. Dan spelen ze in Kopenhagen tegen België.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore