Het gaat beginnen

Koningspaar komt Oranje aanmoedigen tijdens eerste EK-wedstrijd

10 juni 2021 17:05
De koning en koningin tijdens het EK voetbal vrouwen in 2017.

Het Nederlands elftal zal tijdens de eerste EK-wedstrijd worden aangemoedigd door niemand minder dan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het koningspaar zal in de Johan Cruijff ArenA op de tribune zitten tijdens de wedstrijd tegen Oekraïne.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. In de ArenA zijn tijdens de eerste wedstrijd 16.000 toeschouwers welkom. Het EK gaat vrijdag in Rome van start met de wedstrijd tussen Turkije en Italië (21.00 uur). Het toernooi wordt verspreid over 11 landen. 

'We zijn er klaar voor'

Oranje speelt de eerste drie wedstrijden in de groepsfase in Amsterdam. Donderdag 17 juni (21.00 uur) staat Nederland tegenover Oostenrijk en maandag 21 juni tegen Noord-Macedonië.

Bondscoach Frank de Boer zei zondag na de winst op Georgië (3-0) in Enschede 'er klaar voor te zijn'. Begin deze week werd al bekend dat Donny van de Beek het EK moet missen vanwege een liesblessure. Eerder viel doelman Jasper Cillessen al af als gevolg van een positieve coronatest. 

Bekijk ook: Duitsers pessimistisch over EK, Fransen zelfverzekerd

Bekijk ook: Duitsers pessimistisch over EK, Fransen zelfverzekerd

Geen schermen

Het kabinet wil dat supporters vanwege het coronavirus de eerste wedstrijden vooral thuis gaan kijken. Grote schermen zijn tijdens de eerste twee duels van Oranje niet toegestaan. 

Misschien is er daarna wel meer mogelijk, zei minister Grapperhaus

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grapperhaus: half juni kijken naar mogelijkheid EK-schermen buiten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore