Vlag kan uit

Kroonprinses Amalia cum laude geslaagd voor eindexamen vwo

10 juni 2021 15:18 Aangepast: 10 juni 2021 15:42
Prinses Amalia in juli 2019. Beeld © MMP

Kroonprinses Amalia is cum laude geslaagd voor haar vwo-examen. "Ik ben net gebeld met het nieuws dat ik geslaagd ben!" laat ze weten. "Ik wil alle andere geslaagden feliciteren en andere leerlingen heel veel succes wensen met eventuele herkansingen en het tweede tijdvak."

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Prinses Amalia doorliep haar middelbareschooltijd op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

Op Koningsdag lichtte de kroonprinses een tipje van de sluier op over haar toekomstplannen: ze gaat er een jaar tussenuit. "Ik wil nog wel leren, maar even niet op school. Al heb ik daar wel van genoten de afgelopen veertien jaar", zei ze.

Wereld over reizen

Bij die gelegenheid vertelde ze al dat ze er op school goed voorstond en de eindexamenperiode positief inging: "Nu veel leren en blokken en hopen dat ze de vragen stellen die ik geleerd heb." 

Haar plannen? "De wereld over reizen, dingen doen die ik misschien over twintig jaar niet meer kan doen", zei ze. Ze wil graag stage lopen bij 'gave bedrijven'.

Bekijk ook: Koningin Máxima over eindexamen Amalia

Twee weken geleden vertelde koningin Máxima aan RTL Boulevard dat ze hoopte dat haar oudste dochter het er met haar eindexamens goed vanaf zou brengen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore