Hondenbelasting

Tweede Kamer wil af van hondenbelasting, zoveel betaal je nu in jouw gemeente

10 juni 2021 15:58 Aangepast: 10 juni 2021 16:37
Beeld © ANP / RTL Nieuws

Hondenbezitter in Groningen? Dan moet je bijna 134 euro belasting per jaar betalen. Maar de bedragen verschillen flink: woon je met je teckel op Texel of in Tytsjerksteradiel, dan betaal je helemaal niks. Hoe hoog is de hondenbelasting in jouw gemeente? Bekijk het op de kaart.

In iets meer dan de helft van alle gemeenten in Nederland moeten hondeneigenaren een speciale belasting betalen: 183 van de 352 gemeenten hebben zo'n 'blaftaks', blijkt uit cijfers van onderzoekscentrum COELO uit Groningen. 

Hoeveel je betaalt, verschilt ook flink. In de duurste gemeente, Groningen, betaal je 133,80 euro per jaar. Krimpenerwaard is de gemeente met de laagste hondenbelasting: 19,75 per jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meerderheid Tweede Kamer wil af van hondenbelasting

Volgens critici is de hondenbelasting maar raar, juist omdat de bedragen zo verschillen. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil inmiddels van de belasting af, bleek vanochtend uit een rondgang van RTL Nieuws.

Zo hoog is de hondenbelasting:

Wil je weten hoe hoog de hondenbelasting in jouw gemeente is? Dat zie je op deze kaart. Druk op een gemeente om het bedrag te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore