Ga naar de inhoud
'Slechts' 20 graden in weekend

Volop zomer, volgende week kans op tropische 30 graden in het zuiden

Kinderen koelen af in het water in het Tilburgse Spoorpark. Beeld © ANP / Rob Engelaar

Na een paar dagen met wat meer bewolking en 'slechts' 20 graden, is het na het weekend weer volop zomer. Mogelijk wordt het halverwege volgende week zelfs 30 graden in het zuidoosten van ons land.

Maar eerst het weer van vandaag. Het ziet er namelijk nog altijd fantastisch uit voor de zomerliefhebbers onder ons.

Vandaag is het een zonnige, warme dag met 23 graden aan de kust, en 28 graden in het zuiden. Op een paar onschuldige stapelwolken na kan de zon volop schijnen. "De gedeeltelijk zonsverduistering is dan ook goed te zien met een eclipsbril", zegt Maurice Middendorp, meteoroloog bij Buienradar.

Gedeeltelijke
Lees ook:
Gedeeltelijke zonsverduistering vandaag goed te zien door weinig bewolking

Morgen is het weer anders. De dag begint zonnig, maar vanuit het westen trekken er in de loop van de dag wat wolkenvelden over ons land. Het zal wel droog blijven met gemiddeld 24 graden. 

Dipje in het zomerweer

"Maar het zomerse weer krijgt een dipje in het weekend", zegt Middendorp. Zaterdag blijft de temperatuur steken op maximaal 20 graden en er zal wat meer bewolking in de lucht hangen.

 

Maar niet getreurd: "Zondag keert het vrij zonnige weer alweer terug." Het is met 20 graden nog steeds wat minder warm, maar de dagen erna stijgt de temperatuur weer snel naar zomerse waarden van 25 tot 29 graden. "Na het weekend is het dus weer volop zomer."

Tropisch warm in het zuiden

Mogelijk wordt het halverwege de week in het zuidoosten zelfs 30 graden, ofwel: tropisch warm. "Maar dat is nog even spannend", zegt Middendorp. "Er is namelijk woensdag ook kans op onweer en regen." En als die buien al in de middag losbarsten, is de kans op 30 graden verkeken. Afwachten dus.

Warm
Lees ook:
Warm in de slaapkamer? Zo krijg je je huis weer koel