PostNL is ze kwijt

Tientallen examens van Utrechtse school kwijt: waarschijnlijk herexamen doen

09 juni 2021 15:33
Eindexamenleerlingen maken hun examens. Beeld © ANP

Scholengemeenschap UniC in Utrecht is een van de twaalf scholen waarvan de examens vertraagd of vermist zijn door PostNL. Het gaat om 40 havo-examens Engels die kwijt zijn, laat de school weten. "Wij zouden graag met de hand over het hart strijken, maar op dit moment ziet het er helaas wel naar uit dat alle 40 leerlingen een herexamen moeten doen", zegt een woordvoerder van de school.

PostNL maakte gisteren bekend dat de bezorging van een deel van de examens van twaalf scholen vertraagd of vermist is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Examens van twaalf scholen zijn vertraagd of vermist, waarschuwt PostNL

Moeilijk coronaschooljaar

Bram Donkers is woordvoerder van scholengemeenschap Nuevo, waar UniC onder valt. Hij benadrukt dat de school probeert te voorkomen dat de leerlingen een herexamen moeten doen. "De examens die kwijt zijn, kwamen van de tweede corrector. Wij hebben een bezwaar ingediend bij het ministerie om ervoor te zorgen dat het cijfer van de eerste corrector ook voldoende is."

"Deze leerlingen hebben al een moeilijk coronaschooljaar gehad. Wij zouden graag met de hand over het hart strijken, maar op dit moment ziet het er helaas wel naar uit dat alle 40 leerlingen een herexamen moeten doen."

PostNL zegt dit jaar 80.000 zendingen met meer dan een miljoen examens van 200.000 kandidaten in heel Nederland te hebben verzorgd. Inmiddels hebben zo'n 1170 middelbare scholen hun examens inclusief tweede correctie voltooid. De uitslag zal voor de meeste leerlingen morgen bekend zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuw record: 209.000 klachten over de eindexamens

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore