Overbelast

GGD Hollands Midden: kom niet alleen voor stempel in je gele boekje naar de prikplek

07 juni 2021 14:21 Aangepast: 07 juni 2021 14:22
Beeld © ANP

GGD Hollands Midden roept mensen die met terugwerkende kracht een stempel in hun gele vaccinatieboekje willen hebben, op om niet naar de GGD-vaccinatielocaties te komen. 

Vanaf vandaag zou het mogelijk worden om zo'n stempel alsnog te krijgen, meldde coronaminister Hugo de Jonge vorige week. Maar 'mensen die alleen voor een stempel komen, lopen in de weg', meldt GGD Hollands Midden. Deze GGD gaat vanaf 14 juni speciale stempellocaties inrichten.

'Ongelooflijk druk'

GGD Hollands Midden meldt dat het 'ongelooflijk druk' is op de zeven vaccinatielocaties die zij beheert. Als er ook nog mensen rondlopen die alleen voor een inhaalstempel komen, 'leidt dit tot grote drukte, lange rijen en chaos op de locaties'. Daarbij raken ook het callcenter en de telefoonlijn voor reizigersvaccinatie overbelast omdat er heel veel wordt gebeld over de stempels.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Coronaprik in het gele vaccinatieboekje: wat heb je eraan?

Vanaf 14 juni stelt GGD Hollands Midden aparte stempeltenten open in de buurt van de vaccinatielocaties. Mensen worden verzocht tot die datum te wachten op hun stempel. Ook hoopt de GGD dat er vanaf 14 juni gele boekjes op deze locaties te koop zijn.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore