Ga naar de inhoud
Voorzomer

Genieten maar: deze week veel zon, en amper regen

Mensen genieten van de zon bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Beeld © ANP

Eindelijk echt, maar dan ook écht, lenteweer. Want de zon schijnt sinds gisteren alweer volop en daar gaat deze week niet zoveel verandering inkomen. Komt er nog regen? Die kans is heel klein.

De zon zal voorlopig niet meer verdwijnen. Gisteren konden we al genieten van lekker terrasweer en de komende week zal de temperatuur ook blijven hangen zo rond de 23, 24 graden.

Kustwind

Wat we wel iets meer gaan zien in het weerbeeld zijn wolkenvelden, vertelt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar.

"Er waait op dit moment een noordenwind door Nederland. En zeker langs de kust zal er af en toe vanaf zee een windje gaan waaien, waardoor de temperaturen daar een beetje achter kunnen blijven."

Hoe
Lees ook:
Hoe bescherm je jezelf het beste tegen de zon? Zoek het hier op

Maar de rest van Nederland kan dus achterover leunen en volop genieten van de zonnestralen. Die kunnen overigens best fel zijn. Vandaag zitten we namelijk op een zonkracht tussen de 6 en de 7.

"De gemiddelde Nederlander verbrandt bij die zonkracht al binnen een kwartiertje. Dus het is wel even goed om je in te smeren als je van plan bent om lang in de zon te zitten", zegt Kroon.

Frisse nacht

Overdag is het dus vooral genieten, maar in de avond kan het nog wel aan de frisse kant zijn. Zo kan in het noorden 's nachts de temperatuur zelfs dalen tot een minimum van 8 graden.

Dit heeft weer van alles te maken met die noordenwind, volgens Kroon. "Als je van plan bent om lang op een terrasje te blijven plakken, dan zou ik een vestje wel aanraden."