Ga naar de inhoud
Verdachte aangehouden

Bloemen bij supermarkt Hoogkerk, waar 14-jarige jongen werd doodgestoken

Een 14-jarige jongen kwam gisteren om het leven. Beeld © ANP

Bij de Albert Heijn in het Groningse Hoogkerk zijn vandaag bloemen gelegd. Een 14-jarige jongen werd gisteren in de supermarkt neergestoken en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Medewerkers krijgen hulp vanuit de supermarkt en van slachtofferhulp, meldt een woordvoerder van de keten.

De 14-jarige jongen werd gistermiddag rond 14.50 uur neergestoken bij de supermarkt. Agenten troffen de jongen zwaargewond aan. Een traumahelikopter rukte uit en het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. 

​​​​​​​Minderjarige
Lees ook:
​​​​​​​Minderjarige jongen overleden na steekincident bij supermarkt in Hoogkerk

Agenten wisten gisteren kort na de steekpartij een 23-jarige man uit Groningen als verdachte aan te houden. Hij is gearresteerd en zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar niet, bleek uit het eerste politieonderzoek. Of de verdachte bekend was bij zorginstanties, moet nog uit het onderzoek blijken. Ook over de toedracht is nog niets bekend. 

'Schokkend en tragisch incident'

"Wat zich hier heeft afgespeeld is een schokkend en tragisch incident", reageerde de gemeente eerder op de steekpartij. "De burgemeester wil zijn medeleven overbrengen aan de nabestaanden en bekenden van het slachtoffer. Dat zo'n jong leven op deze manier eindigt, is afschuwelijk. Daar zijn nauwelijks woorden voor te vinden."

Volgens burgemeester Koen Schuiling is de impact van het incident groot. "De supermarkt is bekend, men komt er graag. Het is een soort familiebedrijf, mensen maken er een praatje. Het is een soort centrum van Hoogkerk. Dat betekent dat veel mensen daar toch een indruk hebben opgedaan."

Hij roept mensen die iets gezien hebben op om naar de politie te gaan en naar Slachtofferhulp. "Het is van belang dat iedereen zijn verhaal vertelt zodat wij een goed beeld kunnen krijgen van wat er exact op zondagmiddag rond 15 uur gebeurd is. Het is van belang dat we dat beeld compleet krijgen."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS

Na de steekpartij werd de winkel gesloten. De ochtendploeg die vandaag de winkel weer moest openen, heeft al een groepsgesprek gehad om te praten over het incident.

Voor medewerkers die daar behoefte aan hebben, is er morgenavond een bijeenkomst onder leiding van Slachtofferhulp. Ook daarna blijft de supermarkt medewerkers in de gaten houden. 

Veel mensen waren getuige van het incident. De politie liet gisteren al weten dat iedereen die daar behoefte aan heeft, contact kan opnemen met Slachtofferhulp.