Ga naar de inhoud
Onderzoek nog gaande

​​​​​​​Minderjarige jongen overleden na steekincident bij supermarkt in Hoogkerk

Hulpdiensten bij de plek van het steekincident in Hoogkerk. Beeld © Persbureau Meter

Een minderjarige jongen is vanmiddag overleden na een steekincident bij een supermarkt in Hoogkerk, een wijk in de gemeente Groningen. Een verdachte, een 23-jarige man uit de stad Groningen, is aangehouden, meldt de politie. Hij en het slachtoffer kenden elkaar niet, zo blijkt uit het eerste onderzoek, aldus de politie.

Iets voor 15.00 uur vond er bij de Zuiderweg in het dorp naast Groningen een steekincident plaats. Het slachtoffer overleed ter plekke. Nog onduidelijk is wat de aanleiding was voor het incident en of het slachtoffer en de verdachte de enige betrokkenen waren, zegt een politiewoordvoerder. Er wordt onderzoek gedaan.

Kort na het incident werd een traumahelikopter ingezet en eerste hulp geboden, maar dat mocht niet meer baten. Veel mensen waren getuige van het incident. Wie daar behoefte aan heeft, kan Slachtofferhulp bellen voor steun.

Volgens RTV Noord is het slachtoffer een tiener, die met zijn ouders boodschappen aan het doen was bij de supermarkt. Getuigen vertelden dat de steekpartij bij de ingang van de winkel zou zijn gebeurd, daar waar klanten een winkelkar kunnen pakken. Zijn ouders zouden erbij zijn geweest toen het gebeurde. De jongen zou een leerling zijn van de middelbare school Leon van Gelder in Groningen.

Volgens de lokale zender werd de dader kort na het incident aangehouden aan het Hoendiep, een paar kilometer van de supermarkt vandaan.

Inwoners van Hoogkerk zijn geschokt door de dodelijke steekpartij, aldus RTV Noord.