Zonnig weekje

Prima weer op komst: rustige, voorzomerse dagen, oppassen voor zonkracht

06 juni 2021 10:46 Aangepast: 06 juni 2021 14:20
Meisjes genieten van het mooie weer op een steiger in het Groningse Paterswolde. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

Goed nieuws van het weerfront: we gaan een rustig en zonnig weekje tegemoet.

Vandaag is het in het oosten van het land nog wat grijs, en her en der valt motregen, maar in het westen van het land schijnt de zon al volop. Naarmate de dag vordert, klaart het in vrijwel het hele land op. De temperatuur varieert van 17 graden in noordoosten tot 22 graden in het zuiden.

Rustige, voorzomerse dagen

En dat is een beetje een voorbode van wat ons de rest van de week te wachten staat, zegt Buienradar-meteoroloog Brian Verhoeven: 'Rustige, voorzomerse dagen, met zo nu en dan bewolking maar vooral veel zon. Een beetje zoals vorige week, al zullen de komende dagen de temperaturen wel lager zijn."

Zo wordt het morgen maximaal 22 graden, maar zal het aan zee echt een paar graden koeler zijn. De dagen erna vertonen een beetje hetzelfde beeld: zonnige perioden met een enkele keer kans op een buitje. De temperatuur loopt op naar 20 tot 25 graden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Hoe bescherm je jezelf het beste tegen de zon? Zoek het hier op

Zonkracht 7

Verhoeven waarschuwt wel voor de kracht van de zon de komende dagen. Want ook al is de temperatuur misschien niet zo hoog, met zonkracht 7 verbrand je al binnen een kwartier. Het devies: goed insmeren als je gaat zonnen.

Helaas wat minder goed nieuws voor hooikoortspatiënten: zij zullen ongetwijfeld last krijgen omdat er aanstaande week veel pollen los zullen komen. 

Hoe het er volgend weekend uitziet, is nog wat onzeker. Het lijkt erop dat de kans op buien toeneemt.

Bekijk hier hoe hoog de UV-index vandaag is:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore