Bonzen op de ramen

Architect Feyenoord City thuis geïntimideerd door supporters

06 juni 2021 07:55 Aangepast: 06 juni 2021 07:56
Feyenoordfan twee weken geleden bij een protest in de De Kuip. Beeld © ANP

Voorstanders van het stedenbouwkundige project Feyenoord City in Rotterdam, zijn gisteren geïntimideerd door boze Feyenoordsupporters. Bij het huis van de Rotterdamse architect die betrokken is bij het project, stonden mannen in zwarte hoodies scheldend op de deuren en ramen te bonzen.

Dat meldt RTV Rijnmond. Architect Ard Buijsen zegt dat hij al jaren wordt wordt geïntimideerd en bedreigd. Hij zag het naar eigen zeggen gisteren al aankomen, nadat er in het AD een advertentie van Feyenoord was geplaatst. Daarop stond dat de Rotterdamse voetbalclub blij is met het project.

 

Buijsen zegt dat er veel mensen binnen Feyenoord of Feyenoord City doelwit zijn. "Dat zal de komende maanden nog wel doorgaan, zolang er geen besluit is genomen over de komst van Feyenoord City", zegt de architect.

Fakkels

De politie stond snel op de stoep bij de architect en hebben de namen van de fans genoteerd. Ook zijn er fakkels in beslag genomen. Aanhoudingen zijn verricht. Ook op andere adressen in Rotterdam en Bergschenhoek waren Feyenoordfans verhaal gaan halen.

In de gemeenteraad staan de plannen aanstaande donderdag weer centraal. 60 supporters mogen hun zegje doen, maar er zijn volgens RTV Rijnmond al 600 aanmeldingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore