Nieuwe beschuldigingen

Kamervoorzitter Bergkamp: PVV'er Graus nooit formeel toegang tot Kamer ontzegd

05 juni 2021 20:11
Dion Graus Beeld © Fotobureau Dijkstra

PVV-Kamerlid Dion Graus is nooit formeel de toegang tot het Tweede Kamergebouw ontzegd. Dat zegt Kamervoorzitter Vera Bergkamp in reactie op berichtgeving van NRC, over nieuwe beschuldigingen van seksueel misbruik en intimidatie aan het adres van het Kamerlid.

Toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib zou de beveiliging van het Kamergebouw in februari te kennen hebben gegeven dat Graus niet meer welkom was in het gebouw, behalve bij stemmingen. 

Dat zou ze hebben gedaan na een gesprek met een voormalig medewerkster van de PVV-fractie, die tot 'heel veel ernstige dingen' zou zijn gedwongen door Graus.

Verontrustend

Bergkamp zegt de nieuwe aantijgingen 'verontrustend' te vinden, maar benadrukt ook dat 'zij, noch het Presidium instrumenten in handen hebben om onderzoek te doen naar Kamerleden of om maatregelen te nemen in dergelijke situaties'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PVV-Kamerlid Dion Graus opnieuw beschuldigd van seksuele intimidatie

Ze voegt er het volgende aan toe: "Er is geen sprake van geweest dat de heer Graus formeel de toegang tot het Tweede Kamergebouw is ontzegd. Dit heb ik intern bevestigd gekregen. De voorzitter heeft daartoe geen formele bevoegdheid." Of er wél informele stappen zijn genomen door Bergkamps voorganger, wordt niet duidelijk uit de verklaring.

Het is niet de eerste keer dat Graus wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Zo zou hij in het verleden zijn ex hebben aangezet tot seks met zijn beveiligers. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Seksrel rond Dion Graus: 'Hier moet Geert Wilders wel mee in zijn maag zitten'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore