Ga naar de inhoud
Terrassen weer op

Klaar met de buien? Komende week wordt het beter (maar wel iets frisser)

Beeld © ANP

Vandaag moeten het noorden en noordoosten nog rekening houden met fikse buien, maar voor de rest van het land lijkt het gedaan met de regen. Vandaag is het een 'overgangsdag', op weg naar beter weer in de komende week.

Vandaag is het vooral in het noorden en noordoosten van het land nog nat, zegt Brian Verhoeven van Buienradar. "Vanuit het westen komt koude lucht het land in. In het noorden zit nog wat warme lucht 'gevangen'. Vandaar de felle buien daar met een klap onweer."

Bekijk hier waar het regent: 

 

Morgen is het land in tweeën gedeeld: in het oosten is het volgens Verhoeven nog bewolkt, met af en toe ook een lokale spat regen, in het westen is er in de loop van de dag al wat ruimte voor de zon. 

Is
Lees ook:
Is er onweer op komst? Dan moet je dit absoluut (niet) doen

Qua temperaturen zal het wel even anders zijn. "Het wordt zo'n 20 graden. Dat is wel even wat anders dan de klamme 26 of 27 graden van de afgelopen dagen. Er staat wel weinig wind en de zon schijnt, dus aangenaam blijft het wel. Ook op de terrassen is het prima toeven." 

Blijven smeren

Gedurende de rest van de week wint het hogedrukgebied verder aan terrein, en dat betekent dat het zonniger wordt. Voor vrijdag verwacht Verhoeven weer 24 graden. Hij waarschuwt wel: de zonkracht is sterk, waardoor je binnen een kwartier kan verbranden. Smeren blijft dus noodzakelijk.

En volgend weekend? Dat blijft nog afwachten. De weermodellen laten volgens Verhoeven zien dat het twee kanten op kan gaan: óf het weer slaat volledig om, of we houden nog wat langer droog en warm weer.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update