Deed 'heel veel ernstige dingen'

PVV-Kamerlid Dion Graus opnieuw beschuldigd van seksuele intimidatie

05 juni 2021 09:30 Aangepast: 05 juni 2021 20:08
Dion Graus Beeld © ANP

PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus wordt opnieuw beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Een voormalige fractiemedewerker zegt dat de politicus haar heeft gedwongen tot 'heel veel ernstige dingen', meldt NRC.

Eerder dit jaar maakte de Rijksrecherche al bekend onderzoek te doen naar de PVV'er, nadat zijn ex-vrouw hem beschuldigde van het aanzetten tot seks met particuliere beveiligers. Zij was tevens medewerker van de PVV-fractie.

Langer geleden deed ook al een andere ex-vrouw en een vriendin aangifte tegen Graus. Onder meer van mishandeling.

Melding bij vertrouwenspersoon

Nu blijkt opnieuw een voormalig fractiemedewerker beschuldigingen te hebben gedaan van seksuele intimidatie. Zij heeft volgens NRC in februari over de PVV'er haar beklag gedaan bij toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib. Ook zou ze melding hebben gedaan bij een vertrouwenspersoon van de Tweede Kamer.

De jonge vrouw vertelde dat ze Graus moest vergezellen op werkbezoeken en tijdens etentjes. Hij zou haar alcohol hebben laten drinken, wat ze niet gewend was, en haar tegen haar zin hebben gedwongen tot 'heel veel ernstige dingen'. Om welke dingen het gaat, is niet bekend. De vrouw zou Graus hebben afgewezen, maar daarna zou het Kamerlid haar zijn gaan stalken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Seksrel rond Dion Graus: 'Hier moet Geert Wilders wel mee in zijn maag zitten'

Kamervoorzitter Arib zou volgens NRC Graus de toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer hebben ontzegd. Alleen bij stemmingen bleef hij welkom. Toen Arib als voorzitter werd opgevolgd door Vera Bergkamp verscheen Graus weer in de Kamer.

Graus ontkent bij NRC de beschuldigingen en spreekt over 'een complot' van een deel van de PVV-fractie tegen hem.

Tegenover RTL Nieuws laat de PVV'er weten dat hij niet de toegang tot de Kamer is ontzegd. "Dat kan en mag niet eens." Ook de beschuldigingen wijst hij van de hand. Volgens hem wordt op een 'obsessieve manier' een 'karaktermoord' op hem gepleegd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore