Ga naar de inhoud
Moeizaam

Nederlands elftal weet niet te winnen van Schotland in oefenwedstrijd

Beeld © ANP

Het is het Nederlands elftal niet gelukt om de oefeninterland tegen Schotland te winnen. Oranje kwam tot twee keer toe op achterstand, en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

De wedstrijd in Portugal begon moeizaam voor het elftal van bondscoach Frank de Boer. Al binnen tien minuten kwam het op achterstand door een doelpunt van de Schotse verdediger Jack Hendry. 

Snelle gelijkmaker

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Een lange pass van Jurriën Timber werd door Georginio Wijnaldum doorgekopt naar Memphis Depay, die in de 17de minuut de gelijkmaker wist binnen te schieten. 

Na rust waren de Schotten in de beginfase de betere ploeg. In de 63ste minuut kwam Nederland voor de tweede keer op achterstand. Na een aantal slordigheidjes in de verdediging van Oranje wist Kevin Nisbet de 1-2 voor Schotland te maken. 

Vrije trap

De Boer voerde een aantal wissels door. Het systeem veranderde van 5-3-2 naar 4-3-3, en het tempo bij Oranje ging wat omhoog.

Nadat een vrije trap van Memphis in de muur was beland, en een daaropvolgende serie hoekschoppen niets opleverde, was het in de 89ste minuut toch raak: Memphis schoot een vrije trap binnen en zette de stand daarmee gelijk. 

Zondag wordt in Enschede de uitzwaaiwedstrijd gespeeld tegen Georgië. Het EK begint op 11 juni, Oranje speelt zijn eerste EK-wedstrijd op 13 juni in Amsterdam tegen Oekraïne.

Oranje doet weer mee: dit is de weg naar de EK-zege

03:17