Ga naar de inhoud
Gewelddadig

10.000 euro voor gouden tip die leidt naar overvallers Nikkie de Jager

Nikkie de Jager Beeld © ANP

De hoofdofficier van justitie heeft 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders. Onder de slachtoffers zijn Nikkie de Jager en René van der Gijp.

Dat maakte de politie vanavond bekend in het programma Opsporing Verzocht.

8 arrestaties

Er werd bij de overvallen gebruikgemaakt van verschillende wapens en geweld. De overvallers werkten in wisselende samenstellingen. Een deel van hen, acht overvallers, werd in december al aangehouden. 

Zeven van hen zitten nog vast en dat zijn allemaal mannen tussen de 19 en 32 jaar oud.

Vastgebonden en mishandeld

Maar de politie denkt dat de bende van overvallers uit meer personen bestaat. Vandaag werden beelden getoond van vier mannen die een tuin binnendringen en op dat adres een overval pleegden.

"Daarbij zijn de slachtoffers vastgebonden en mishandeld. De politie is met name geïnteresseerd in informatie over de man die voorop loopt wanneer de groep via de heg de woning verlaat."

Bekijk hieronder de opsporingsbeelden:

Veel geweld

Het uitloven van een bedrag is een 'logische stap in het onderzoek', zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam al eerder vandaag. In het programma lichtte de politie toe vooral nog op zoek te zijn naar één verdachte die betrokken was bij overvallen in Dordrecht, Ridderkerk en Uden.

"Bij die zaken is er veel geweld gebruikt." Ook als mensen informatie hebben over de verdachten die al vastzitten, maken ze kans op een deel van het tipgeld.

Traumatisch

Een van de zaken betreft Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials. Zij werd in augustus vorig jaar met haar verloofde Dylan Drossaers thuis overvallen. Vier overvallers hielden hen onder schot.

De make-upartieste noemde de overval 'een van de meest enge en traumatische gebeurtenissen in mijn leven'. Bekijk hieronder de video:

Nikkie de Jager openhartig over gewapende overval in haar huis

02:30

De buit van de overval bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton.

Overvaller zegt sorry

Voetbalanalist René van der Gijp werd op 27 april vorig jaar belaagd door drie gemaskerde mannen die met slaghamers inbeukten op de ramen van zijn auto. Ze wilden vermoedelijk zijn Rolex-horloge afpakken, maar vluchtten uiteindelijk zonder buit.

Van der Gijp is een tijd na de overval het gesprek aangegaan een van de overvallers. "Hij wilde zijn excuses aanbieden", aldus Van der Gijp. "Het was best triest. Daar zit dan een jochie van twintig jaar. Geen opleiding, geen werk, woont gewoon bij zijn moeder."

Overvaller
Lees ook:
Overvaller René van der Gijp biedt persoonlijk excuses aan