Telefoonnet plat

Treinverkeer langzaam weer opgestart na grote storing

31 mei 2021 14:33 Aangepast: 31 mei 2021 18:00
Reizigers, treinpersoneel en een stilstaande trein vanmiddag op station Ede-Wageningen. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

Het treinverkeer in Nederland, dat grotendeels stil lag door een storing in een intern telefoonnetwerk, komt langzaam weer op gang. Dat melden ProRail en de NS.

De storing had gevolgen voor de bediening van seinen en wissels, maar lijkt nu opgelost. Het telefoonnetwerk wordt weer opgestart, waardoor NS vanaf 16:00 uur weer stapsgewijs treinen kan laten rijden.

Overal in het land kwamen reizigers vast te staan op stations, zoals hier op Utrecht Centraal:

 

 

NS laat weten dat het streven is om de rest van de dag op elk traject minimaal één trein per uur te laten rijden. Reizigers zullen in elk geval nog heel de avond hinder van de storing ondervinden. "Dat vinden ProRail en NS heel vervelend voor alle reizigers. We adviseren reizigers om de reisplanner kort voor vertrek te raadplegen of voor ander vervoer te kiezen."

Foutje

"We hebben een foutje ontdekt in ons automatische telefoniesysteem", zegt een woordvoerder van ProRail. "Dat lijkt allemaal stabiel te zijn. We houden het goed in de gaten. We moeten het foutje nog onderzoeken, hoe het precies is gekomen weten we nog niet."

Ook regionaal storingen

Spoorbeheerder ProRail gebruikt het netwerk om contact met de treinen te onderhouden. De storing treft ook de regionale vervoerders Arriva en Keolis. Volgens een woordvoerster zijn er storingen op het Arriva-netwerk rond Zwolle en Eindhoven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Treinen overvol: 'Je zit bij elkaar op schoot, afstand houden onmogelijk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore