Janssen-vaccin

Demissionair premier Mark Rutte ingeënt tegen coronavirus

31 mei 2021 09:45
Mark Rutte krijgt het Janssen-vaccin. Beeld © @Minpres (Twitter)

Mark Rutte is ingeënt tegen het coronavirus. Dat schrijft de demissionair premier op Twitter, vergezeld van een foto van het moment van de prik.

Rutte kreeg het vaccin van Janssen. "Vaccineren is de weg uit deze crisis en dat vooruitzicht komt dankzij het vaccin van Janssen nu ook voor mij persoonlijk een stap dichterbij", schrijft hij. Ook bedankt hij de medewerkers van GGD GHOR, die de meeste vaccinaties zetten.

 

Rutte was aan de beurt omdat hij in 1967 geboren is. Inmiddels mag iedereen die voor 1 januari 1979 geboren is een afspraak maken voor vaccinatie.

1 september af van mondkapjes

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei gisteren in het programma WNL op Zondag dat iedereen die dat wil, voor 1 september volledig gevaccineerd kan zijn. Dan kunnen ook het vaccinatiebewijs, mondkapjes en de anderhalve meter afstand tot het verleden gaan behoren, verwacht hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Op naar het eind van de coronacrisis – maar waar is dat eind?

Het enige wat dat kan tegenhouden, is volgens De Jonge dat er een nieuwe variant komt die roet in het eten gooit. Hij zei daarbij dat het gevaar voor lokale uitbraken blijft, omdat op sommige plekken de vaccinatiegraad achter dreigt te blijven, bijvoorbeeld op de bible belt. Om de drempel voor mensen om zich te laten vaccineren zo laag mogelijk te maken, gaan vaccinatiebussen door het land rijden.

Ook moeten er in deze prognose geen leveringsproblemen van de vaccins komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore