Ga naar de inhoud
'Liepen over graven'

Politie beëindigt illegaal feest op begraafplaats Opmeer

Beeld © Street View

De politie heeft gisteravond een einde gemaakt aan een illegaal feest op een begraafplaats in de Noord-Hollandse plaats Opmeer. De burgemeester is boos op de feestgangers, die zelfs over de graven zouden hebben gelopen. "Ik vind het respectloos en verdrietig."

Het feest bij de kerk zou zijn aangekondigd via sociale media. Er kwamen ongeveer honderd mensen op af. De politie kreeg meerdere meldingen van buurtbewoners die last ervaarden van de feestende mensen. De politie kwam daarom ter plaatse, en beëindigde het feest.

Ajax-aanvaller
Lees ook:
Ajax-aanvaller Neres opgepakt bij illegaal feest in São Paulo

De feestende jongeren zouden over grafstenen hebben gelopen. Ook zijn er volgens de gemeente vernielingen aangericht en is er heel veel troep achtergelaten.

Geen bekeuringen

De burgemeester van Opmeer, Wim Groeneweg, is boos en verbijsterd. "Ik begrijp dat de jongeren graag een feestje willen vieren, maar dit gedrag kunnen we niet tolereren." 

Gisteravond heeft de politie geen bekeuringen uitgedeeld. Maar de gemeente laat wel weten dat de organisator van het feest vanmorgen van zijn bed is gelicht door de politie en een stevige boete kan verwachten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore