Ga naar de inhoud
Auto onder vuur

Stille tocht voor doodgeschoten Ayla Mintjes in Amsterdam

Ayla Mintjes

Vrienden en buurtbewoners houden vanavond in Amsterdam een stille tocht voor Ayla Mintjes. De 27-jarige vrouw werd op zondag 16 mei beschoten in Nieuw-West en overleed een dag later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De tocht begint om 19.00 uur bij het oude Haarlemmermeerstation aan de Amstelveenseweg, en eindigt in de Maassluisstraat.

In die straat werd 16 mei een auto met twee inzittenden onder vuur genomen. Mintjes, die achter het stuur zat, raakte gewond maar reed door. De bijrijder bleef ongedeerd. De twee schutters, die gebruikmaakten van automatische vuurwapens, gingen er na de beschieting vandoor in een zilvergrijze bestelauto. In de August Vermeylenstraat in West werd later een bestelauto in brand gestoken. De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden.

De Telegraaf meldde eerder dat de wilde beschieting mogelijk verband houdt met een hoogopgelopen conflict binnen de organisatie van cocaïnekopstuk Roger 'Piet Costa' P. Volgens bronnen van de krant was de aanslag een vergelding voor de liquidatie van een handlanger van P. en gemunt op de vriend van Mintjes.