Veel geregel

Niet alle middelbare scholen klaar voor volledige heropening

30 mei 2021 06:33 Aangepast: 30 mei 2021 06:36
Leerlingen kunnen vanaf morgen weer volledig naar school Beeld © AFP

Morgen mogen de middelbare scholen weer helemaal open, maar dat doen ze niet allemaal. Er zijn nogal wat scholen niet klaar voor een volledige heropening.

De nieuwssite Nu.nl heeft onderzoek gedaan onder middelbare scholen. Precieze aantallen worden niet genoemd, maar er zouden nog heel wat scholen dicht blijven morgen.

Het kabinet kondigde de volledige heropening vorige week aan. Middelbare scholen mochten al een tijdje een dag per week open. De rest van de dagen kregen leerlingen  online onderwijs.

Vanaf volgende week 7 juni zijn de scholen zelfs verplicht om helemaal open te gaan, maar sommige scholengemeenschappen twijfelen of ze dat zelfs halen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Middelbare scholen volledig open? 'Mijn hart zegt, doe het niet'

Demissionair onderwijsminister Arie Slob denk dat de heropening mogelijk is door de dalende coronacijfers. Leerlingen en leraren zouden wel twee keer per week een coronazelftest moeten doen om eventuele virusverspreiding tegen te gaan. Alle scholen hebben daarvoor vanuit het ministerie zelftestkits ontvangen.

Roosters omgooien

Sommige directeuren van scholengemeenschappen weten niet hoe zij in een week tijd de zelfteststructuur moeten optuigen én roosters en klaslokalen moeten omgooien.

Scholenkoepel Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) zegt tegen Nu.nl dat het gros van hun 23 scholen in de provincie pas op 7 juni opengaat. Ook NUOVO - met 15 scholen actief in Utrecht - zegt dat maandag hooguit één school de deuren voor alle leerlingen opent. Datzelfde geldt voor SOVON in Noord-Holland, terwijl in het noorden van het land ook onzekerheid heerst over de heropening op maandag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore