Eindelijk lente

Daar komt de zon: vanaf morgen lekker weer, later zelfs 25 graden

27 mei 2021 07:57 Aangepast: 27 mei 2021 10:10
Archieffoto ter illustratie Beeld © ANP Foto

Je kunt het je misschien nog niet voorstellen als je nu naar buiten kijkt, maar het wordt écht lekker weer de komende dagen. "Vanaf nu wordt het elke dag warmer", verzekert Maurice Middendorp van Buienradar.

De laatste tijd was het koud voor de tijd van het jaar: zo'n 12, 13 graden is voor de maand mei wel erg aan de zuinige kant. Dat is nu eindelijk over. Morgen wordt het al 18 graden, en dat is pas het begin.

Woensdag 25 graden

Want in het weekend wordt het al gauw 20 graden, en de dagen erna doen we daar weer een paar graadjes bij. "Maandag 22, dinsdag 23 en woensdag kan het op sommige plaatsen zelfs 25 graden worden", zegt Middendorp.

Bekijk ook: de lente kwam dit jaar erg langzaam op gang

Temperaturen waren laag, en dus waren ook de bloesems laat.

En die regen dan? Op een verdwaalde bui na is het daarmee wel even gedaan. Zaterdag misschien een buitje links of rechts, maar dat is het dan ook wel. 

Nóg warmer?

Na komende woensdag wordt de onzekerheid in de verwachting groter. Het zou zomaar kunnen dat het dan nóg warmer wordt dan die 25 graden, maar zeker weten doet Middendorp het niet.

Eén ding weet hij wel zeker: "We gaan niet meer terug naar de temperaturen van de laatste weken. Dat is nu wel geweest." Maar eerst dus nog vandaag. Grijs en grauw is het. Nog heel even. Middendorp: "We moeten nog even door deze zure appel heen."

Maar na vandaag, dan komt dus de zon. Wel even opletten: want de zon is meteen vrij krachtig. Het wordt vanaf zondag zonkracht 6 tot 7. En je kan dan al na 15 minuten verbranden. Smeer je dus goed in!

Bekijk op onderstaande kaart hoe warm het nu bij jou is:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore