Davidsster uit WO2

Bunkers Koudekerke beklad met gele 'covidsterren': 'Misselijkmakend'

24 mei 2021 14:49
Eén van de bekladde bunkers. Beeld © Politie Walcheren

Onbekenden hebben op vier bunkers in de duinen bij Koudekerke op Walcheren gele sterren geschilderd met daarin het woord 'covid'. De politie is ontstemd en zoekt wie er achter de bekladdingen zit.

De bunkers liggen in de buurt van de Duinweg in het Zeeuwse dorp. De politie ontdekte de gele sterren na een melding en is meteen een onderzoek gestart. Het is niet voor het eerst dat in Koudekerke dergelijke bekladdingen zijn aangebracht.

"Diep triest. Dat je het niet eens bent met keuzes die de politiek maakt, dat kan en daar is op zich niets mis mee. Maar om op deze manier je standpunt duidelijk te maken, is misselijkmakend", schrijft de politie op Instagram. Ze zijn op zoek naar de dader en getuigen.

Gele davidsster

De ster op de Zeeuwse bunkers is de gele davidster, het teken van het Jodendom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dwong de Duitse bezetter joodse mensen de ster op hun kleding te dragen. Het is een hexagram, bestaand uit twee gelijkzijdige driehoeken. Sommige fanatieke tegenstanders van de coronamaatregelen vergelijken die met de Jodenvervolging.

Waterschap Scheldestromen is eigenaar van de bunkers en door de politie op de hoogte gesteld van de bekladdingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaans congreslid Greene vergelijkt mondkapje met Jodenster

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore