Ook lichtpuntje te zien

Morgen forse (hagel)buien, later in de week lijkt het droger te worden

23 mei 2021 10:12
Archieffoto onweer

Wie van onweer houdt, kan morgenavond zijn hart ophalen: dan vallen er waarschijnlijk zware buien met hagel en onweer, met name in het westen van het land.

Dat zegt Buienradar-meteoroloog Brian Verhoeven. Ook vanochtend vallen er buien, maar daarna klaart het op. Vannacht trekt een nieuwe storing het land binnen die in de loop van morgen overtrekt. 

Niet stabiel

Dat regengebied trekt van west naar oost over het land en heeft het oosten pas tegen het eind van de middag verlaten. Achter het regengebied komt soms de zon even tevoorschijn. Rond het eind van de middag en in de avond trekken vanuit het zuidwesten opnieuw enkele buien over.

Stabiel wordt het dus allerminst. "Ik verwacht forse buien met hagel en onweer. Die kunnen in het hele land vallen, maar het zwaartepunt zal in de westelijke helft liggen."

Buiten en verrast door onweer? Dit is wat je wel en vooral niet moet doen

Onweersbuien lijken soms uit het niets te komen. Wat moet je doen als je buiten wordt verrast door onweer? En hoe weet je hoe ver de bliksem van je verwijderd is? Wij leggen het uit.

De komende dagen is het weer verder vergelijkbaar met nu, maar Verhoeven ziet een lichtpuntje: richting het eind van de week lijkt het droger te worden. En sommige weermodellen geven zelfs temperaturen boven de 20 graden voor komend weekend. "Maar andere geven aan dat het 10 tot 15 graden wordt. Welke gelijk krijgt, is nog niet duidelijk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore