Ga naar de inhoud
Geen optreden

Duncan Laurence na positieve test: 'Ik heb me nog nooit zo machteloos gevoeld'

Duncan Laurence tijdens een eerder optreden. Beeld © ANP

Duncan Laurence is ontroostbaar. Hij noemt vandaag zelfs 'een van de verdrietigste dagen van mijn leven'. Gisteren testte Laurence, die in 2019 namens Nederland het Eurovisie Songfestival won, positief op corona. Daardoor kan hij zaterdagavond niet optreden tijdens de finale.

"Niet in staat zijn om zaterdag dat podium op te lopen, live op te treden, het publiek te voelen en dit prachtige moment samen te vieren... Ik heb me nog nooit zo machteloos gevoeld", schrijft hij op sociale media. "Ik ben zo voorzichtig geweest. We zijn allemaal zo voorzichtig geweest, maar helaas kunnen dit soort dingen nog steeds gebeuren."

Maandag nog negatief

Afgelopen maandag testte de zanger nog negatief in het testpaviljoen bij het Eurovisie Songfestival, waardoor hij maandag en dinsdag toegang had tot Ahoy. Daar trad hij op tijdens de eerste halve finale. De dag erna kreeg hij thuis lichte klachten, een sneltest bleek positief.

Duncan
Lees ook:
Duncan Laurence heeft corona, treedt niet op tijdens finale Eurovisie Songfestival

De zanger benadrukt dat er gezocht wordt naar een alternatief voor het optreden. Hij is zaterdag alsnog te zien tijdens de finale, maar is niet fysiek aanwezig. "Ik ben zo dankbaar voor de geweldige momenten die ik deze week heb gehad. Afgelopen dinsdag was het openen van de show een droom die uitkwam en toen ik de wereldwijde prijs voor Arcade ontving, kon ik niet stoppen met glimlachen! Hoe bizar om nu zo in tranen te zijn."

Bekijk ook: Enthousiasme over songfestivalshow, Chantal Janzen populair

01:43
Er werd positief gereageerd over de show van afgelopen dinsdag