Ga naar de inhoud
Overval waardetransport

Zeker 2 overvallers Amsterdam op de vlucht, deel buit nog spoorloos

Beeld © ANP

De criminelen die gisteren een overval pleegden op een waardetransport in Amsterdam hebben buit gemaakt, waarvan nog maar een deel is teruggevonden. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

De beoogde buit van de mislukte overval gisteren in Amsterdam-Noord bestond uit goud en diamanten ter waarde van 50 miljoen euro. Hoeveel buit de overvallers hebben gemaakt, is onduidelijk.

De politie arresteerde tot nu toe zes personen. Een zevende verdachte is overleden en twee raakten gewond. Maar er zijn nog zeker twee verdachten voortvluchtig. Dat kunnen er ook meer zijn, zei de politie. "Op camerabeelden hebben we gezien dat er nog twee verdachten betrokken zijn geweest", zegt een politiewoordvoerster. De aangehouden verdachten zijn van Franse en Belgische afkomst.

Auto achtervolgd

Ook werd duidelijk dat de politie na de gewapende overval ook nog een auto heeft achtervolgd met hoge snelheid richting Diemen. Vanuit dit voertuig is mogelijk geschoten op de politie.

Bij een viaduct op de Overdiemerweg, ter hoogte van de A1, vond de politie na de achtervolging een uitgebrand voertuig. Ook stond er nog een andere auto, waar een persoon in zat. Die is aangehouden.

Overvallers
Lees ook:
Overvallers Amsterdam mikten op buit van goud en diamanten ter waarde van 50 miljoen euro

Politiechef Frank Paauw spreekt van een 'heftig incident' voor 'alle betrokken collega’s'. "Er is met automatische wapens op politiemensen geschoten. Zo’n vijftig collega’s zijn direct geconfronteerd met automatisch vuur. Ik ben trots op onze collega's die moedig hebben doorgepakt en deze aanhoudingen hebben verricht. Met man en macht zetten we nu in op deze zaak."

De recherche is op zoek naar mensen die hebben gezien dat er vanuit de auto die richting Diemen reed is geschoten op politievoertuigen.

Bekijk ook: Politie schiet op verdachten overval: bekijk hier de beelden

00:50