Teleurstelling

Duncan Laurence heeft corona, treedt niet op tijdens finale Eurovisie Songfestival

20 mei 2021 12:22 Aangepast: 20 mei 2021 15:24
Duncan Laurence stond dinsdag nog met Edsilia Rombley op het podium Beeld © ANP

Zanger Duncan Laurence heeft corona en treedt daarom niet op tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival zaterdag. Dat heeft de organisatie van het Songfestival bekendgemaakt. Dinsdag stond hij nog tijdens de halve finale van het liedjesfestijn op het podium met presentatrice Edsilia Rombley, van wie hij een prijs kreeg.

Die halve finale-avond werd ook afgetrapt door Laurence met zijn hit Feel Something.

Andere scenario's

EditieNL-verslaggever Lonneke Haveman is in het perscentrum van het Songfestival in Ahoy in Rotterdam. "Er ging een schok door het perscentrum toen het bekend werd gemaakt", zegt Haveman. "Duncan zou natuurlijk het festival openen met zijn winnende lied van twee jaar geleden, Arcade. En hij zou de beker overdragen aan de winnaar. Beide kan nu natuurlijk niet doorgaan."

Haveman verwacht dat de organisatie, die al twee jaar bezig is met de voorbereidingen, rekening heeft gehouden met dit scenario. "Het kan zijn dat ze het optreden van Duncan tijdens de repetities gaan gebruiken. Dat doen ze ook met het nummer van de IJslandse band, waarvan een bandlid ook corona heeft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Déze songfestivalacts zijn het waard om je tv voor aan te zetten

Grote teleurstelling

Wel was Laurence dinsdag nog aanwezig bij de halve finale. "Toen stond hij op het podium dicht bij presentatrice Edsilia Rombley. Ik neem aan, ondanks dat ze iedereen die iets te maken heeft met het festival elke 48 uur worden getest, dat er nog wel een extra pcr-test wordt gedaan. Overigens kreeg Duncan woensdag pas lichte symptomen."

Naast het bericht dat de organisatie heeft vrijgegeven, heeft Haveman nog niets gehoord van medewerkers. " Het feit dat we niets anders van ze horen, wijst er denk ik op dat ze heel erg druk bezig zijn met de vraag: wat nu? Maar ik denk dat iedereen vooral heel erg teleurgesteld is."

IJslanders

Eerder werd al bekend dat ook de IJslandse band Daði og Gagnamagnið niet meer in actie komt op het Eurovisie Songfestival. Na de positieve coronatest van een bandlid besloot de groep zich terug te trekken. Het liedje doet nog wel mee in de competitie.

Alle andere bandleden werden gisteren wel negatief getest, maar Daði og Gagnamagnið zegt alleen voltallig het podium te willen betreden.

Tienduizenden testen

Van alle 20.000 coronatesten die tot en met maandag werden afgenomen onder het personeel van Rotterdam Ahoy, alle journalisten en landendelegaties om Ahoy binnen te mogen voor het Eurovisie Songfestival waren er tien testen positief.

"Geen van de besmettingen hebben binnen Ahoy plaatsgevonden, dus het strenge testregime werkt tot nu toe goed", zei uitvoerend producent van het songfestival Sietse Bakker toen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence verrast met prijs voor 1 miljard streams Arcade

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore