Tientallen woningen ontruimd

Vuur treft ook moskee bij grote woningbrand in Haagse Schilderswijk

20 mei 2021 08:08 Aangepast: 20 mei 2021 08:30
Een van de verwoeste woningen Beeld © ANP

De brand in meerdere woningen aan de Wouwermanstraat in Den Haag is nog niet geblust. Het vuur zou ook de moskee Al Fath hebben bereikt. De brandweer meldt dat tientallen woningen zijn ontruimd.

Op beelden op sociale media is te zien dat de vlammen vannacht uit het huizenblok in de Schilderswijk sloegen. Het vuur is nog niet onder controle. Er zijn voor zover bekend geen mensen gewond geraakt.

Geen vlammen meer

"We zijn nog druk bezig met blussen", zegt een woordvoerder van de brandweer tegen RTL Nieuws. "We zijn opvang aan het regelen voor de bewoners. Er is een NL-alert verstuurd vanwege de rookoverlast, mensen in de regio moeten ramen en deuren gesloten houden. Op dit moment slaan er geen vlammen meer uit de woningen."

Overgeslagen naar moskee

De brandweer kreeg rond 03.00 uur melding van een brand in een woning, maar toen ze daar aankwamen bleek dat het vuur zich over meerdere woningen had verspreid. Later zou het zijn overgeslagen naar de moskee.

Wegens de hitte en rook heeft de brandweer ook preventief tientallen woningen ontruimd aan de Joris van der Haagenstraat, parallel aan de Wouwermanstraat. De geëvacueerde mensen werden tijdelijk opgevangen in een bus, maar worden inmiddels ook 'mondjesmaat' naar een andere locatie gebracht, zegt de woordvoerder van de brandweer. Waar zij precies heengaan, kon ze niet zeggen.

De vlammen sloegen vannacht uit het huizenblok. De vlammen sloegen vannacht uit het huizenblok.

'Verschrikkelijke beelden'

De Haagse burgemeester Jan van Zanen (VVD) was in de nacht bij de brand aanwezig, waar hij met enkele bewoners sprak. "Veel mensen die nu uit huis zijn, verkeren in onzekerheid en zijn geschokt", zegt hij in een reactie. "De beelden van deze grote brand midden in een woonwijk zijn verschrikkelijk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore